AMPA

El regal de la Nadia

Amb els productes de l'hort i l'habilitat d'unes quantes mares de l'escola, vam poder fer aquest regal a la nostra convidada, la Nadia. Ens va dir que li agradava molt perquè al seu país una de les primeres feines que va fer va ser la de treballar al camp i en tenia molt bons records.Aprenent a entendre’ns

En aquest nou món de distàncies curtes on la cultura més remota, la llengua que ens pot sembla més exòtica, resulta que la tenim a la cantonada de casa, tenir estratègies per entendre’ns i conviure és molt important.

Els nostres fills ho tenen més senzill perquè aquesta diversitat, que nosaltres no vam conèixer quan anàvem a l’escola, la viuen cada dia a les aules. Estan acostumats a tenir converses que comencen en català, continuen en castellà, tornen al català i acaben amb una expressió en àrab que potser algun d’ells no ha acabat de comprendre però segur que s’han entès a la perfecció, i a jugar que no ha estat res!

Els grans, però, no sempre sabem com enfrontar-nos a situacions de poca comprensió i podem viure amb certa tensió aquest tipus d’intercanvis. Un primer pas per relaxar aquesta tensió pot ser la informació. L’hort de les llengües vol ser una festa que ens ajudi a conèixer quines són aquestes llengües que tenim a l’escola i quina història tenen al seu darrere.

Ens divertirem descobrint petits tresors (els misteriosos jeroglífics egípcis, la llengua més silenciosa de totes, alfabets de totes formes i en totes les direccions i moltes paraules que s’assemblen més del que ens pensàvem).

Farem de mestres i d’alumnes al mateix temps, intentarem pronunciar paraules que ens faran entrebancar una i una altra vegada, ens farem un embolic però ens n’adonarem que, amb una mica de ganes, ens entenem molt més del que ens pensem. I, com fan els nostres nens, a jugar que no ha estat res!

Benvingudes i benvinguts a l’hort de les llengües!

Si teniu ganes de començar a practicar, entreu en aquesta fantàstica pàgina i anireu a parar a l'hotel de les onze llengües. Sereu capaços de reservar una habitació d’hotel en alemany, escoltareu música en turc o us atrevireu a consultar el temps que farà a Atenes en grec?